Arkiv

Seminarium Endometrios och EU

Ett frukostseminarium tillsammans med Endometriosföreningen Sverige. Den 30:e maj kl:08:00 – 09:30 Vad är endometrios och vad kostar det vårt samhälle? Hur kan vi förbättra situationen när det gäller Endometrios i Sverige och i EU? Vad är det som egentligen behövs? Tillsammans med Verena Fisch och Javed Lindner från Tyska Endometriosföreningen samt Ulrik Bak Kirk… Läs mer »

Intersektionalitet och utmaningar inom vården – en föreläsning med Lovette Jallow

Onsdagen den 29 maj klockan 18:00 hälsar vi dig välkommen till en föreläsning med Lovette Jallow, prisbelönt författare, social aktivist och opinionsbildare. Tillsammans kommer vi att utforska utmaningarna inom vården genom ett intersektionellt perspektiv, särskilt hur kön, etnicitet och socioekonomisk status samverkar och påverkar vården. Vi kommer utforska:  Vad intersektionalitet innebär och konkreta exempel på… Läs mer »

Endometriosfilmer på youtube

Endometriosföreningen presenterar med hjälp av filmaren Mats Jonstam och producenten Anders Bohman nya kortfilmer om Endometrios. REBECA berättar vad som hänt i hennes liv i både med- och motgång sedan hon filmades 2014. SKOLSKÖTERSKAN Sanna berättar om vad skolan kan göra för att ge elever med endometrios stöd. ANNA-SOFIA berättar om vad endometrios är och… Läs mer »

Ett MENSkligare arbetsliv

Var med och bidra till innovativt utbildningsmaterial och ökad jämställdhet i arbetslivet genom att besvara denna enkät.

Kontaktsköterskans roll i ett Endometriosteam – Föreläsning med Frida Gullberg

Välkommen till föreläsning med kontaktsjuksköterskan Frida Gullberg där du får veta mer om kontaktsjuksköterskans roll i ett Endometriosteam. Måndagen den 29 april klockan 18.30 – 20.00 hälsar vi dig välkommen att lyssna på när Frida berättar om kontaksjuksksköterskans roll i Endometriosteamet. Du kommer få veta: Vilka arbetsuppgifter kan förekomma? Hur en KSSK kan vara ett stöd för… Läs mer »

En klagans väg – information om patientförsäkring

Om du drabbats av en skada i samband med hälso-,  sjuk- eller tandvård kan du ha rätt till ekonomisk ersättning enligt patientskadelagen. För dig som vårdats inom regionfinansierad vård finns en patientförsäkring hos Löf. Du som är patient är automatiskt försäkrad genom din vårdgivare. Tisdagen 9 april kl 18.30 – 20.00 informerar Malin Tapper från… Läs mer »

Liv i balans!

En kreativ workshop i stresshantering för dig som lever med Endometrios. Hur kan vi lära oss att hantera stressande situationer? Är det svårt att säga NEJ och välja oss själva? Syftet med workshopen är att få strategier för att hantera stress utifrån och inifrån och skapa förståelse för oss själva och för vad våra kroppar… Läs mer »

Gyncancerdagen 2024 går av stapeln den 20 april

Dagen som i år är helt digital, innehåller spännande föredrag och diskussioner om bland annat de olika gyncancerdiagnoserna, palliativ vård och ärftlighet. Vi lyfter jämlik vård samt tittar på framtidens behandling med en del fokus på precisionsmedicin. Sist men absolut inte minst kommer vi ha en högaktuell diskussion om hur vården kan bli mer jämlik… Läs mer »

Virtual Endometriosis Conference 23-24 mars

Uppdateringar och intervjuer från EndoMarch-teams runt om i världen och Årets Endo hjältar! Presentationer av pionjärer inom endometrioskirurgi, och expertkirurger, infertilitetsspecialister, forskare, akupunktörer, fysioterpaeuter, nutritionister och mer! Det är gratis och du kan registrera dig här. Youtube

Buffen till specialpris under mars

Under mars erbjuder vi vår buff till specialpriset 80 kr. Priset gäller för alla dvs både medlemmar och övriga. Normalt är medlemspriset 100 kr och priset för övriga 120 kr. Passa på att köpa och använd gärna buffen när du promenerar, joggar eller springer Du beställer via denna länk Du betalar buffen via swish direkt… Läs mer »