Arkiv

Endometrios hos barn och tonåringar – en föreläsning med Måns Palmstierna

Måndagen 14 augusti klockan 18.30 – 20.00 föreläser Måns Palmstierna om endometrios hos barn och tonåringar. Måns är ordförande i Endometrios-ARG – en arbetsgrupp för läkare och andra med specialintresse och kunskaper om endometrios. Föreläsningen är endast för endometriosföreningens medlemmar. Anmälan är öppen från 2 juni klockan 15.00 och den stänger lördag 12 augusti 22.00. Du… Läs mer »

Below the belt – igen

Below the belt är en gripande och fängslande dokumentär som följer fyra kvinnor med endometrios och hur de hanterar sin diagnos utifrån sina symtom, jakten på att få lindring och hur det påverkar deras relationer och hur det påverkar deras vardag. Dokumentären är producerad av bland annat Hillary Clinton, Rosario Dawson och Corrine Foxx. Passa… Läs mer »

Endometriosis Explained

Vi förmedlar detta uppropet och det är en, från Endometriosföreningen, helt fristående produktion. Tillsammans med patientföreningar från 25 länder stödjer vi produktionen av @EndoExplained – en minuters utbildningsfilm för alla som lider av smärtsamma menstruationer, endometrios eller relaterade tillstånd. Den här filmen kommer att sammanföra världens ledande medicinska experter på endometrios och göra deras omfattande… Läs mer »

Behövs ofrivilligt barnlösas dag?

Hej! Det är redan maj och våren är i full blom i Skåne. Maj innebär också ofrivilligt barnlösas dag. En dag det är många olika känslor inför. För en del personer som upplever ofrivillig barnlöshet kan en dag hjälpa till att öka medvetenheten i samhället för att skapa kunskap och ge en känsla av stöd och tröst.… Läs mer »

Kallelse Årsmöte 2023 Endometriosföreningen, Västra Götaland

Måndag 17 april kl 18.30 har Endometriosföreningen, Västra Götaland årsmöte via Teams. Länk för anmälan till mötet finns i slutet av kallelsen. Vi går igenom verksamhetsberättelsen inklusive ekonomisk redovisning för 2022 och svarar på frågor. Vi kommer också att gå igenom Verksamhetsplanen för 2023-2024. Här vill vi höra din åsikt om vad föreningen ska arbeta… Läs mer »

Kallelse Årsmöte 2023 Endometriosföreningen, Region Stockholm

Onsdagen 13 april kl 18.30 har Endometriosföreningen, Region Stockholm årsmöte. Denna gång genomför vi ett fysiskt möte i centrala Stockholm. Samling från 18.00 , vi bjuder på en lättare förtäring. Uppgift om plats meddelas senare. Vi går igenom verksamhetsberättelsen inklusive ekonomisk redovisning för 2022 och svarar på frågor. Vi kommer också att gå igenom Verksamhetsplanen… Läs mer »

Du har nu möjligheten att se Below the belt!

Below the belt är en gripande och fängslande dokumentär som följer fyra kvinnor med endometrios och hur de hanterar sin diagnos utifrån sina symtom, jakten på att få lindring och hur det påverkar deras relationer och hur det påverkar deras vardag. Dokumentären är producerad av bland annat Hillary Clinton, Rosario Dawson och Corrine Foxx. Passa… Läs mer »

Gyncancerdagen 2023

Gyncancerdagen 2023   Nätverket mot gynekologisk cancer anordnar i år Gyncancerdagen, lördag 25 mars!       Dagen som i år är helt digital, innehåller spännande föredrag och diskussioner om bland annat de olika gyncancerdiagnoserna, sena biverkningar, ärftlighet och närståendestöd.      Sist men absolut inte minst kommer vi ha en högaktuell diskussion om hur vården kan bli mer jämlik… Läs mer »

Föreläsningar

Under Endometriosmånaden mars kommer vi hålla en föreläsning i veckan för att uppmärksamma endometrios och sprida kunskap om sjukdomen. Som medlem har du förtur på bokning till samtliga föreläsningar. Tre dagar före respektive föreläsning öppnas anmälan även för icke-medlemmar. Föreläsningarna är kostnadsfria. När bokningen öppnar får alla medlemmar en länk för att boka deltagande. OBS… Läs mer »

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Vi har inlett ett samarbete med @endoexplained. De producerar just nu en 90-minuters förklarande film som kommer att samla världens ledande medicinska experter på endometrios. Den 90 minuter långa filmen ”Endometriosis Explained” kommer att innehålla världsledande endometriosexperter från flera medicinska discipliner, inklusive gynekologi, smärtbehandling, kirurgi, klinisk nutrition, fysioterapi och fertilitet. Tillsammans ger de en komplett… Läs mer »