Arkiv

Enda intimvårdsmärket skapat av kvinnliga läkare

DeoDoc skapades ur behovet av bättre och säkrare intimprodukter. Genom att vara det första och enda intimvårdsmärket grundat av kvinnliga läkare, skapar systrarna Dr. Hedieh Asadi och Hasti Asadi tillsammans med Dr. Gunvor Ekman Ordeberg, Professor i Obstetrik och Gynekologi, den förändring de vill se. Du kan läsa mer om märket här. Under perioden 1… Läs mer »

webbinarium och rapportsläpp om Kvinnors hälsa och sjukdomar

Förslag: Stärkt finansiering till forskning om kvinnors hälsa och sjukdomar Det finns stora kunskapsluckor om kvinnors hälsa och sjukdomar. Forte har på uppdrag av regeringen gjort en kartläggning och analys av forskningsbehoven inom området. Nu har vi lämnat in slutrapporten där vi bland annat föreslår en betydande forskningssatsning. Evenemanget kommer att hållas digitalt på zoom.… Läs mer »

Kunskapskväll om endometrios

Hjärtligt välkomna till en kostnadsfri kunskapskväll om kvinnosjukdomen endometrios! Föreläsare: Emma Björk, överläkare och forskare inom ämnet. Elisabet Andersson, representant från endometriosföreningen. Emma, som är gynekolog med särskild inriktning mot endometrios, berättar om sjukdomen ur ett medicinskt perspektiv. Elisabet, som är engagerad i Endometriosföreningen och själv har sjukdomen, berättar om endometrios ur ett patientperspektiv. Du… Läs mer »

Föreläsningsserie om smärta och smärthantering

Fysioterapeuten Åsa Österlund, som tidigare var ansvarig för Endometriosskolan på Lundby sjukhus, föreläser om smärta och smärthantering. Föreläsningarna handlar om kunskap, förståelse och egenvård. Detta tar inte bort vårdens ansvar eller utesluter andra behandlingsmöjligheter som vården har. Föreläsning 4 den 15 November                           … Läs mer »

Julklappstips – Vi var bara barn

Endometriosföreningen har ett samarbete med ”Vi var bara barn” Medlemmar av Endometriosföreningen får köpa boken med 10% rabatt på kampanjen som börjar 15/11 – 15/12. Rabattkod kommer mailledes till medlemmar. OBS: Gäller endast köp via länk ovan.

Informationsträff om robotassisterad endometrioskirurgi.

Välkommen till informationsträff om robotassisterad endometrioskirurgi. Datum: Onsdag 8:e november Klockan: 18.00-19.30 Lokal: Clarion Stockholm, vid Ringen, tunnelbana Skanstull. Vi får besök av Peter Anfelter, överläkare och robotkirurg på Södersjukhuset (SÖS) som berättar om olika former av kirurgi för endometrios och vilka fördelar robotassisterad kirurgi innebär. SÖS är ett av fyra center för nationell högspecialiserad… Läs mer »

Föreläsningsserie om smärta och smärthantering

Fysioterapeuten Åsa Österlund, som tidigare var ansvarig för Endometriosskolan på Lundby sjukhus, föreläser om smärta och smärthantering. Föreläsningarna handlar om kunskap, förståelse och egenvård. Detta tar inte bort vårdens ansvar eller utesluter andra behandlingsmöjligheter som vården har. Föreläsning 3 den 25 oktober                                                                                             Information om mag- och tarmsystemet, muskulatur runt bäckenet, träning och påverkan av dessa… Läs mer »

En Menskligare podd, avsnitt 3

Föreningen MENSEN som vi har ett samarbete med har producerat en MENSkligare podd. Poddens 3:e avsnitt är nu släppt och handlar om endometrios, där medverkar tre av våra medlemmar. Lyssna gärna på den! Spotify Eller lyssna här.

Pris för bästa poster på den europeiska smärtkongressen EFIC

Endometriosföreningen har hjälpt till med frågeställningar till studien TRENDOTens och en del av våra medlemmar har deltagit i studien. I maj fick sjuksköterskan och doktoranden Josefin Larsson pris för bästa poster vid Göteborgs Universitet och under europeiska smärtkongressen i Budapest EFIC fick Josefin pris för bästa poster inom Pain Syndrom. Förra veckan var Josefin en… Läs mer »