Välkommen att fira Endometriosföreningens 30-års jubileum


Evenemangsdetaljer


Endometriosföreningen firar 30 år.

Lördagen den 23 november med start kl 11.00 och avslutning 16.00

Plats: Westmanska Palatset Holländargatan 17, nära Adolf Fredriks kyrka och Hötorget

Vi behöver din bindande anmälan senast onsdag 20 november. Till info@endometriosforeningen.com. Ange ev allergier.

Vill du ställa en fråga uppskattar vi att få den före lördagen 23 november till info@endometriosforeningen.com. Det går även att lämna frågor fram till 14.00 på lördagen. Var vänlig och respektera att det ska vara allmänna frågor.

Vi inleder med mingel, wraps och konst.  Föreläsningarna startar historisk exposé och fortsätter med föredrag om endometrios, barn och unga med menssmärta, mående och smärta, endometriosapp samt  samt diskussionsstund med Johanna Frid, författare till  den mycket uppmärksammade boken ”Nora eller brinn Oslo brinn!” som kom ut i våras. Se komplett program nedan.

11.00 Möjlighet att mingla, ta emot material och se vår medlem Mikaela Perssons konst. Det kommer finnas kaffe/te och wraps.
12.00   Inleder vår moderator Maria Fälth, ordförande i Regionstyrelsens samverkansråd (Region Stockholm) dagen och vi får en kort historisk tillbakablick.
12.15  Vad är endometrios?  Elisabet ”Lizzy” Andersson, PhD
12.35 Barn och unga med menssmärta. Varför behövs hormoner och varför är vi så rädda för dem? Måns Palmstierna, överläkare och gynekolog talar om barn och unga med menssmärta och endometrios. Måns berör också andra aktuella frågor.
13.25   Det är inte konstigt att du mår dåligt när du har ont! Karin Grundler, samtalsterapeut, molekylärbiolog
13.45  Endometriosappen från Endo-metrix, presenteras av Moa Linder 
14.00   Paus, möjlighet att träffa Johanna Frid, Mikaela Persson och Moa Linder
14.30 Samtalar Johanna Frid, som är författare till boken ”Nora eller Brinn Oslo brinn” och konstnären Mikaela Persson om hur de hanterar sin endometrios med hjälp av konsten. Moderator är Elisabet ”Lizzy” Andersson
15.00 En frågestund ledd av vår moderator, Maria Fälth.
I Panelen deltar Måns Palmstierna, Johanna Frid, Mikaela Persson, Elisabet ”Lizzy” Andersson och Christina Liffner, ordförande, Endometriosföreningen, Sverige.
15.50   Slutord