Min dolda smärta – en poddserie med Athena Afshari

Tisdagen den 2 mars släpps “Min dolda smärta” en poddserie som handlar om smärta som inte alltid syns på utsidan. Alltifrån från dolda och kroniska sjukdomar till psykisk ohälsa, rädsla, skada, förlust eller beroende. Programledare är Athena Afshari, första gäst artisten, låtskrivaren och författaren Linda Pira.

Min dolda smärta är en poddserie som handlar om smärta som inte alltid syns på utsidan, exempelvis dolda och kroniska sjukdomar till psykisk ohälsa, rädsla, skada, förlust eller beroende. I denna poddserie kommer programledaren Athena Afshari, som själv lider av den kroniska sjukdomen Endometrios, att samtala med en eller flera personer som kommer att prata om sin dolda smärta. De kommer få dela med sig av sin berättelse, hur det har påverkat deras liv och var och hur de hittar stöd.
– Det känns viktigt att lyfta ämnen vi inte alltid vågar prata om eller som det inte finns tillräckligt mycket kunskap inom. För att ge en röst, råd och känslan av att inte vara ensam bland andra som lider och för att uppmärksamma allmänheten, säger Athena Afshari.

Första avsnittet handlar om Endometrios- en kronisk gynekologisk sjukdom som drabbar tio procent av alla kvinnor i fertil ålder. Idag lider mellan 200-250.000 kvinnor av Endometrios i Sverige alltså en vanlig sjukdom men trots det okänd för allmänheten. Athena Afshari är 29 år gammal och lider själv av Endometrios. Hon fick sin diagnos för cirka åtta år sen menhar haft smärtor sedan första mens tidigt i tonåren. Hon blev så chockad över smärtan att hon inte vågade berätta för sina vänner att hon fått sin första mens.

– Endometrios är bara en av många sjukdomar som få har kunskap om. Just därför har jag valt att göra en poddserie om smärta som inte alltid syns på utsidan. Alltifrån kronisk smärta, beroendesjukdomar, psykisk ohälsa, rädsla eller någon typ av skada eller förlust. Tanken är även att prata om varför vissa sjukdomar inte uppmärksammas mer och vad man kan göra för att skapa förändring och få hjälp, säger Athena Afshari.

Podden lanseras den 2 mars under Endometriosmånaden – och första gäst är artisten, låtskrivaren och författaren Linda Pira som även hon har diagnosen Endometrios. Gynekologen och endometriospecialisten Anna-Sofia Melin är med i avsnittet och delar med sig av sin expertis.

Producerat av Favorit AB

Programledare Athena Afshari

Producent Martin Forsström

Inspelat hos Smile röster & ljudproduktion

Inspelningstekniker Pontus Leander

Ljudläggning, redigering och musik av Jessica Tjörnmark

Kontakt
Athena Afshari athena.afshari@gmail.com 0723 208 344

Martin Forsström martin@soyou.se 0707 630 254